Nordicextrusion.com – Din nordiske leverandør af filamenter til 3D-printere

Kontakt os
+45 91 97 50 00

Kom bag om Nordic Extrusion

Velkommen til Nordic Extrusion – din nordiske leverandør af filamenter til 3D-printere.
Mit navn er Henrik Petersen, og jeg er manden bag Nordic Extrusion. Jeg brænder for at skabe, og jeg elsker at facillitere og udvikle lignende passioner hos mine medmennesker. Det var derfor, at jeg i sin tid uddannede mig til plastmager, med extrudering som mit speciale. Det er af samme årsag, at jeg også stadig i dag – næsten 30 år efter – finder mig hjemme i samtlige hjørner af denne fantastiske branche. Min erfaring spænder fra fremstillingsmetoderne sprøjtestøbning samt rør-, profil-, folie- og co-extrudering, mm. Jeg har derudover også fungeret som censor på plastmageruddannelsen.
Nordic Extrusion skal hjælpe dig med at udleve den samme trang til og passion for at skabe. På denne side finder du udelukkende de bedste produkter, der bringer dig godt videre i dine 3D-print-projekter. Her kan du få stillet tørsten efter din trang til at eksperimentere, og bringe dine idéer til konkretisering i håndfaste produkter.

Nordic Extrusion sikrer dig de bedste 3D-filamenter

Hos Nordic Extrusion har vi dig og dine oplevelser med vores produkter i centrum. Konkret betyder det, at vi går op i at sikre dig de bedste filament-produkter til dine projekter. Vi sidder selvfølgelig parate ved telefonen eller mail-boksen, hvis du skulle have nogle spørgsmål til produkterne undervejs.
Kvaliteten er i højsædet hos Nordic Extrusion. Vi fastholder samme høje kvalitet gennem en dansk produktion, koblet med solide samarbejds- og udviklingsaftaler med stabile råvareleverandører fra Danmark såvel som fra det internationale marked. I samarbejde med vores råvareleverandører arbejder vi konstant på at kunne tilbyde vores kunder de bedste 3Dfilamenter til ethvert formål. Du er altså sikret produkter og materialer af den højeste kvalitet, når du handler hos os.
Markedet for plastik og 3D-filamenter er i rivende udvikling – både hvad angår fremstillingsmetoder, priser, miljøvenlighed, mv. Hos Nordic Extrusion vil vi være førende i denne branche. Derfor holder vi fingeren på det innovative plastmarkeds puls gennem jævnlig deltagelse i messer – herunder den tyske K-messe, der hører til blandt de største i verden.

Hvad er extrudering?

Extrudering er en proces, der anvendes til at skabe produkter med et fikseret tværsnit. Et plastgranulat udsættes for varme og kompression iht. materialets specifikationer, og extruderes derefter til en homogen masse i extruderens cylinder og snekke. Efterfølgende bliver den homogene masse transporteret igennem en varm dyse, hvorpå den formes i de ønskede dimensioner. Alt afhængig af materialets egenskaber sker afkølingen efter Nordic Extrusion Maglemølle 25. 1 4700 Næstved extrusionen enten i et kølekar med en tilpasset vandtemperatur, eller gennem vakuumkalibreret vandkøling, hvis det extruderede emne skal formes under afkøling.
3D-printere benytter sig af extrudering, når de fremstiller produkter. I extruderingsprocessen finder man den konkrete tilblivelse af dét, 3D-printeren skal printe. Det er så at sige her, hvor “blækket rammer papiret, og skaber bogstaver” – blot i et 3D-format. Extruderingsprocessen i 3D-printere er omdrejningspunktet for de produkter, du finder hos Nordic Extrusion.

Plastik er stadig fantastisk

Når den offentlige samtale herhjemme lander på klimaspørgsmålet, så er plastik ofte gjort til en af de primære syndere. Plastikprodukters største materielle styrker – deres holdbarhed og non-korrosive egenskaber – er nemlig på samme tid også årsagen til, at de udgør en fare for naturen. Mange plastikprodukter kan nemlig ikke nedbrydes ude i naturen. Derfor er det også langt hen af vejen en fin idé at begynde at tænke i et skifte fra plastikprodukter til substituerende alternativer – hvor det er muligt.
Det virkelige problem med plastik er faktisk ikke selve plastikken. Plastik som materiale er livsnødvendigt for det samfund, vi har i dagens Danmark. Problemet med plastik er derimod vores håndtering af materialet. Alt for længe har vi behandlet plastik som noget, der blot ville forsvinde med tiden, hvis det på farten blev kastet ud af bilens vindue. Når vi forstår, at plastik ikke forsvinder eller nedbrydes – netop fordi vi har udviklet det til ikke at kunne nedbrydes – så bør vores håndtering af materialet følge trop. Vi må tage ansvar for vores håndtering af plastikken.
Det er faktisk ikke alle plastmaterialer, der kan være udfordrende for klimaet. Nogle typer af plastik er 100% bionedbrydelige eller genanvendelige. Og hos Nordic Extrusion forhandler vi både konventionelle, stærke plastmaterialer, men du kan også finde bionedbrydelige eller genanvendelige plastmaterialer, der samtidigt bevarer mange af de samme gode egenskaber. Derudover har vi hos Nordic Extrusion også iværksat initiativer for at genanvende de ikkekonsumerbare dele af vores produkter – fx spolerne til vores filamentruller. Så kan filamenterne fortsat anvendes med god samvittighed, samtidigt med, at vi passer på vores dejlige natur. Jo, plast-markedet er i hastig udvikling – og Nordic Extrusion har selvfølgelig et fast øje på de nyeste, bedste og mest anvendelige materialer til 3D-print derude.
Jo, plast-markedet er i hastig udvikling – og Nordic Extrusion har selvfølgelig et fast øje på de nyeste, bedste og mest anvendelige materialer til 3D-print derude.
Shop
Søg
Konto